Moped klass II

Du måste ha fyllt 15 år för att få köra en klass II moped och du måste ha gått en mopedutbildning hos en godkänd utbildare. Observera att du inte behöver ansöka om ett körkortstillstånd.

Observera att det är helt förbjudet att övningsköra moped privat. All övningskörning i trafiken måste ske tillsammans med en godkänd trafiklärare och övningskörning på manöverbana måste ske inom ett godkänt och inhägnat område.

Förarbeviset ger dig rätt att köra en klass II moped som maximalt får gå i 25 km/h (eller 30 km/h för en äldre moped). Du behöver inte registrera mopeden men du måste trafikförsäkra din moped.

Mopedutbildningen omfattar en 10 timmar lång lärarledd teorikurs (som är uppdelad på 2 kursdagar). Observera att du inte kommer att få övningsköra någon moped under utbildningen.

Du kommer att få göra ett kunskapsprov hos Ekerö Trafikskola, men du behöver inte göra något körprov varken hos Trafikverket eller Ekerö Trafikskola.

Har du läs- och skrivsvårigheter?

Om du har läs- och skrivsvårigheter eller något annat funktionshinder kan vi erbjuda dig individanpassad teori. Du har möjligheten att få extra tid på kunskapsprovet eller göra hela kunskapsprovet muntligt. Vänligen kontakta vår reception om du behöver ha hjälp med alla nödvändiga intyg.

Utbildningen kan du boka i vår E-butik (se nedan).

ProduktPris
Klass II
Komplett mopedutbildning inklusive teorikurs, studiematerial och examination.
3 000:-
Bokaknapp
Teorihjälp muntlig
1 x 90 minuters individanpassad teorilektion med speciallärare för elever med läs- och skrivsvårigheter.
900:-
Köpknapp